Dienstencheques

In ons dienstenbedrijf kan je gebruik maken van het gesubsidieerde systeem van dienstencheques van de federale overheid. Je kan dan als privépersoon huishoudhulp laten uitvoeren aan een voordelig tarief.

Wat is een dienstencheque?

Een dienstencheque is een betaalmiddel dat wordt uitgegeven door Sodexo. Eén dienstencheque is gelijk aan € 9,- hiermee kan je één uur huishoudhulp betalen. Een bestelling van dienstencheques moeten wel minimum 10 cheques of meer omvatten, deze blijven 8 maanden geldig.

Je kan kiezen om papieren of elektronische cheques aan te kopen. De papieren worden je na betaling per post opgestuurd. Je moet voor elke gewerkt uur één dienstencheque tekenen en dateren en overhandigen aan je poetshulp.

De elektronische zijn onmiddellijk na betaling beschikbaar via de app of de website. Via de website of app kan je ook de prestaties bevestigen. De app is zowel voor Android als Apple beschikbaar in de des betreffende store.

Hoe werkt het fiscale voordeel?

Bij aankoop van de eerste 400 dienstencheques heb je recht op een belastingvermindering van 30% dat je hebt besteed aan je dienstencheques. Met andere woorden een dienstencheque van € 9,- kost je na aftrek nog € 6,30. Jaarlijks stuurt Sodexo je een fiscaal attest, dat je bijvoegt aan je belastingaangifte.