Dienstencheques

In ons dienstenbedrijf kan je gebruik maken van het gesubsidieerde systeem van dienstencheques van de Vlaamse overheid. Je kan dan als privépersoon huishoudhulp laten uitvoeren aan een voordelig tarief.

Wat is een dienstencheque?

Een dienstencheque is een betaalmiddel dat wordt uitgegeven door Sodexo. Eén dienstencheque is gelijk aan € 9,- hiermee kan je één uur huishoudhulp betalen. Een bestelling van dienstencheques moeten wel minimum 10 cheques of meer omvatten. De geldigheidsduur van de dienstencheques in Vlaanderen bedraagt 12 maanden. 

Je kan kiezen om papieren of elektronische cheques aan te kopen. De papieren worden je na betaling per post opgestuurd. Je moet voor elke gewerkt uur één dienstencheque tekenen en dateren en overhandigen aan je poetshulp.

De elektronische zijn onmiddellijk na betaling beschikbaar via de app of de website. Via de website of app kan je ook de prestaties bevestigen. De app is zowel voor Android als Apple beschikbaar in de des betreffende store.

Hoe werkt het fiscale voordeel?

U kan 500 dienstencheques bestellen per kalenderjaar, de eerste 400 voor de prijs van 9 euro en de 100 laatste voor de prijs van 10 euro.
U geniet van een belastingvermindering van 20%. Een dienstencheque van 9 euro kost u dan 7,20 euro na fiscale aftrek.
Bent u gehuwd of wettelijk samenwonend? U en uw partner hebben allebei recht op een belastingvermindering voor de dienstencheques die u elk in uw eigen naam aankoopt, met uw eigen gebruikersnummer bij Sodexo.